© Proshots

Ajax heeft diverse wijzigingen doorgevoerd in de trainersstaf van de jeugd, zo laat de club weten op haar website. De belangrijkste wijziging is de aanstelling van John Heitinga als trainer van het O19 team. De voormalig verdediger van Ajax zal worden geassisteerd door Frank Peereboom. Naast het aanstellen van Heitinga, keren Cedric van der Gun en Stan Bijl terug bij de club. Zij gaan aan de slag met de onderbouw.

John Heitinga was vorig seizoen nog aan het werk bij Jong Ajax, waar hij Marcel Keizer assisteerde. Keizer maakte vandaag promotie tot hoofdtrainer van het eerste elftal. Heitinga neemt in zijn nieuwe functie de taken van Aron Winter over. Ajax laat weten dat er voor Aron Winter nog een nieuwe functie gezocht wordt. Zijn naam werd eerder in verband gebracht met de vacante functie als hoofdtrainer bij Jong Ajax.

Niet alleen bij het O19 team, maar ook in de onderbouw zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn oud-Ajacieden Cedric van der Gun en Stan Bijl teruggehaald om met de jongste jeugd aan de slag te gaan. Van der Gun was tot afgelopen seizoen jeugdtrainer bij ADO Den Haag, Stan Bijl heeft samen met Dennis Gentenaar een eigen keepersschool. Ook Nick Vreeman (FC Utrecht) en Wim Bouckaert (Football Academy Soccerskills) zijn toegevoegd aan de trainersstaf.

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is tevreden met de opbouw van de staf: “Het is mooi dat het overgrote deel van de posities binnen de opleiding hetzelfde blijft. Het is een goede mix geworden van oud-Ajacieden en aanstormend talent.” Naast het aantrekken van diverse jeugdtrainers, vertrekt een tweetal trainers en krijgen een aantal trainers een nieuwe functie. “Verder blijft alles zoals het was en dat is uiteraard prettig. Ik kijk uit naar een nieuw, hopelijk wederom succesvol seizoen.”