© Proshots

John Heitinga staat voor zijn Europese debuut als trainer. De trainer van Ajax O19 speelt vanavond in de UEFA Youth League tegen Hammarby O19. “Ik heb er heel erg veel zin in. Voor de jongens is het een topervaring om mee te maken. Ik zei voorafgaand aan de training al tegen de jongens dat het net zo gaat als bij het eerste. Je reist af, wat meestal nog best een pittige reis is, dat zijn de meeste jongens niet gewend. We hebben jongens van O19, O17 en Jong Ajax bij ons. We hebben een goede mix. Ik denk dat de meeste jongens wel onder de indruk zijn van dit stadion, waar zo’n 30 duizend man in kan. Het enige wat er aan ontbreekt is een grasmat”, vertelt Heitinga in gesprek met Ajax TV.

Ajax O19 kende dit seizoen een valse start. De ploeg ging hard onderuit in de Super Cup tegen PSV. In de competitie gaat het, na drie speelrondes, momenteel uitstekend: drie overwinningen, 14 doelpunten voor en slechts één doelpunt tegen.

“We zijn natuurlijk begonnen met een vrij nieuw elftal. Met heel veel nationaliteiten en jongens van buitenaf. Dit team moest en moet zich echt nog vormen als groep zijnde. En dus ook als team. Dit soort momenten zijn goed voor het teamproces.”