John Heitinga zet zijn geld op Ajax, waar het gaat om de wedstrijd voor de kampioensschaal tussen zijn voormalige club en FC Twente. De oud-Ajacied was als commentator te gast in Veronica’s nabespreking van de bekerfinale tussen dezelfde clubs, naast Jan-Joost van Gangelen. De presentator vroeg Heitinga naar zijn mening over de wedstrijd. “De uitslag is terecht,” oordeelde de Oranje-international echter. “Op basis van het aantal kansen en de grootte ervan heeft Twente terecht gewonnen, al had ik van tevoren mijn geld op Ajax gezet.” Ook in de periode voor de verlenging sprak Heitinga nog van een Ajax dat hoogstwaarschijnlijk de ‘Dennenappel’ wel zou winnen.

De na 90 minuten nog niet afgelopen finale liep voor Ajax en haar supporters uit op een totale deceptie. De 2-2 die tot de verlenging op het bord stond kwam na een 0-2 voorsprong van de Amsterdammers, maar veranderde door een rake kopbal van Marc Janko in een 3-2 achterstand. Dat was 2 minuten voor het einde van de verlenging.  “We hebben het uit handen gegeven,” versprak Heitinga zich, even vergetend niet langer bij Ajax onder contract te staan. Ondanks de overmacht die FC Twente ook volgens hem zelf had, is de nog altijd over “ons” en “we” sprekende verdediger vrij positief over de wedstrijd van komende zondag: “Het is in Amsterdam, thuis dus, en Ajax is al zo lang geen kampioen meer geworden. Ik zet mijn geld op Ajax,” aldus Johnnie.