Ieder jaar worden er nieuwe leden voorgedragen om benoemd te worden tot lid van de Vereniging AFC Ajax. De Vereniging heeft 73% van de aandelen van de AFC Ajax NV in handen en is daarmee een belangrijk orgaan.

Als één van de twee door Ajax erkende supportersverenigingen, draagt de AFCA Supportersclubs jaarlijks een aantal nieuwe leden aan. Dit om meer mensen met een echt Ajax-hart lid te maken van de vereniging en zo invloed uit te kunnen oefenen. Ook dit jaar droeg AFCA 3 leden voor. Eén van hen is 16 jaar bestuurslid van de AFCA Supportersclubs geweest, een ander heeft jarenlang het supportershome draaiende gehouden en is betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe home. De derde is één van de oprichters van De Meersche Helden. Hij coördineert onder andere busreizen naar Europese uitwedstrijden en coördineert het vlaggetjes steken voor de Europese thuiswedstrijden.

Drie supporters die veel voor Ajax betekend hebben. Ondanks dat kreeg de AFCA Supportersclub bericht van de bestuursraad, onder leiding van Hennie Henrichs, dat de 3 voorgestelde leden zijn afgewezen. Als reden wordt gegeven dat de voorgestelde leden niet aan de criteria voldoen, zo valt te lezen op Facebook.

De AFCA Supportersclubs is ervan overtuigd dat de 3 voorgestelde leden hier wel aan voldoen en voelt zich dan ook geschoffeerd. Alle Ajax-leden worden daarom opgeroepen om bij de volgende ledenvergadering van Ajax hier kritische vragen over te stellen om tot een transparant ledenbeleid te komen.

Oproep aan leden Ajax!Ieder jaar worden er nieuwe leden voorgedragen voor benoeming tot de Vereniging AFC Ajax. Deze…

Gepostet von AFCA Supportersclub am Dienstag, 31. Juli 2018