Herman Rijkaard, de broer van voetbaltrainer Frank en Brian Berkleef laten geen mogelijkheid onbenut om het geld van Anderlecht waarop zij menen recht te hebben, te incasseren. Het tweetal is in een juridische strijd verwikkeld met de club uit Brussel wegens ‘het niet respecteren van een verbintenis die Rijkaard als gelicentieerd FIFA-agent met Anderlecht had over het contract van Mbark Boussoufa’.

Rijkaard en Berkleef laten bij Ajax (derden)beslag leggen op eventuele betalingen aan Anderlecht, inzake de transfer van Dmitri Bulykin.Volgens officiële lezingen hoefde Ajax de Belgen niets te betalen voor de Russische spits, maar Rijkaard en Berkleef vermoeden dat er bonussen en percentages bij eventuele doorverkoop zijn overeengekomen.

Omdat het duo met door Herman van Holsbeeck en Philippe Collin ondertekende contracten schermt en zegt recht te hebben op ruim driekwart miljoen euro en 117.000 euro aan rentekosten, eisen zij elk dubbeltje van Ajax naar Anderlecht op. „Ajax heeft drie weken de tijd openheid van zaken te geven over de transfer van Bulykin”, aldus Berkleef in de Telegraaf.

„We zijn heel erg teleurgesteld in Anderlecht, dat zich altijd heeft gemanifesteerd als zeer correcte club, maar nu glasheldere, op papier vastgelegde afspraken negeert.”