Het lijkt erop dat Kolbeinn Sigthorsson binnenkort weer gedeeltelijk de veldtraining kan hervatten. De aanvaller raakte een paar maanden geleden geblesseerd aan zijn schouder. Tijdens een onschuldige stoeipartij in het sportcomplex van Ajax schoot zijn schouder uit de kom en die actie luidde een langdurige blessureperiode in.

Allereerst zal Sigthorsson individueel trainen op het trainingsveld. Pas als de IJslander eraan toe is kan hij zich gedeeltelijk voegen bij de gezamenlijke training van de selectie. Momenteel trainen ook Davy Klaassen en Nicolai Boilesen apart van de groep. Er is hoop dat Sigthorsson snel de eerste stappen op het veld mag en gaat zetten. De situatie wordt, zoals De Boer ook al opperde bij de blessure van Boilesen, van week tot week bekeken.

Bij Nicolai Boilesen zijn de geluiden minder positief. Trainer Frank de Boer meldde tijdens de wekelijkse persconferentie vrijdagmiddag dat de terugkeer van de Deen pas na de winterstop weer in beeld komt. Ook het herstel van Klaassen loopt minder voorspoedig dan men van tevoren had ingeschat. Het jeugdtalent krijgt telkens een terugslag sinds hij geblesseerd is geraakt aan zijn knie. Er werd afgelopen week een MRI-scan gemaakt, echter is de uitslag daarvan nog niet bekend.