Alen Karahasanovic is herstellende van een dubbele beenbreuk die hij in mei dit jaar opliep. Op een jeugdtoernooi ging het na een tackle van een tegenstander mis voor de 14-jarige middenvelder van Ajax O16. “Ik raakte geblesseerd op het Golden Talent Tournament 2017. We speelden een wedstrijd tegen Vitesse. De bal was niet echt in de buurt, toen een tegenstander met gestrekt been mijn linkerbeen raakte. Mijn been was gebroken. Ik voelde al meteen dat het foute boel was. Ik wilde nog opstaan, maar dat lukte niet. De ambulance kwam op het veld en de wedstrijd werd gestaakt. Toen moest ik naar het ziekenhuis. Gelukkig hoefde ik geen operatie te ondergaan, want alle botten stonden goed op elkaar. Het was écht balen, écht heel erg balen. De artsen zeiden ook dat het wel heftig is voor een 14-jarig jongetje, een dubbele beenbreuk”, vertelt het talent openhartig in gesprek met Ajax.nl.

Eén dag later wist zijn team, destijds Ajax O15, het toernooi te winnen. Veel teamgenoten deelde een foto van de prijs met als onderschrift ‘Voor Alen’. “Ik heb heel veel contact met mijn teamgenoten. Het zijn allemaal vrienden en ze zijn heel zorgzaam. Dat krijg je als je vanaf de F-pupillen samen speelt. Ik kreeg heel veel steun via social media. ‘Voor Alen’ schreven mijn teamgenoten op Instagram toen ze het toernooi wonnen, dat vond ik mooi. De trofee die ze wonnen mocht ik ook nog hebben, écht heel tof. Die staat bij mij thuis in de kast.”

Ondanks zijn zware blessure blijft Karahasanovic positief. “Het was even schrikken en als ik de jongens zie trainen vind ik het jammer. Maar het gaat de goede kant op. Het is belangrijk dat het goed zit in je hoofd en ik denk dat ik mentaal sterk genoeg ben. Ik denk gewoon op een positieve manier. Vijf dagen in de week ben ik op de club om lekker te revalideren. Vorige week mocht ik al voor het eerst buiten rennen. Waarschijnlijk maak ik na de winterstop mijn rentree, maar als ik goed mijn best doe wordt het misschien eerder. (…) Mijn grootste doel is revalideren, daarna goed te voetballen, en uiteindelijk hoop ik ook mijn debuut te kunnen maken in het eerste van Ajax.”