Het Europese avontuur van Ajax gaat bijzonder goed, door 2e in groep E van het grootste Europese voetbaltoernooi te worden is Ajax verzekerd van een plaats bij de laatste 16 teams van de Champions League. Een enorme prestatie wetende dat het 13 jaar geleden is dat dit voor het laatst gebeurde. Ook financieel is dit een enorme vooruitgang voor Ajax, zowel het prijzengeld, als de toegenomen waarde van spelers van Ajax is mooi meegenomen voor de Amsterdamse club.

Wat gaat Ajax er financieel op vooruit?

De Champions League staat ook wel bekend als ‘het miljoenenbal’. Het toernooi doet zijn naam eer aan door jaarlijks rond de 3 miljard euro uit te keren aan deelnemende clubs. Ook Ajax heeft een deel van deze 3 miljard euro mogen opstrijken. Het exacte bedrag wat Ajax momenteel heeft verzameld door mee te doen aan de Champions League is 65 miljoen euro, hierdoor is de club bezig aan het meest lucratieve Champions League-seizoen uit de clubgeschiedenis. Mocht Ajax de volgende tegenstander weten te verslaan dan kan dit bedrag oplopen naar 80 miljoen euro.

Ajax vs Real Madrid

In de achtste finale zijn er twee poules van 8 clubs overgebleven. Eén poule met groepswinnaars en één poule met alle nummers twee uit deze groepen. Ajax werd tweede in groep E en moet daarom tegen een tegenstander spelen die eerste is geworden in één van de groepen. Uit de loting op maandag 17 december werd duidelijk dat Ajax het in het nieuwe jaar mag opnemen tegen de Spaanse grootmacht Real Madrid.

Volgens vele analisten en voetballiefhebbers is Real Madrid momenteel niet in vorm en daarom achten zij de kans gemiddeld tot redelijk dat Ajax door kan gaan naar de volgende ronde. Natuurlijk zijn er ook veel mensen die de kans klein achten omdat Real Madrid op papier sterker is dan Ajax.

Wat betekent het succes van Ajax voor belanghebbende?

Zoals veel mensen weten is Ajax niet alleen een club, maar ook een bedrijf. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. Door het succes van Ajax stijgt de koers van het Ajax aandeel enorm hard. Waar de koers in 2016 nog op 7 euro stond, is de koers momenteel gestegen naar 14 euro per aandeel. Dit is tevens een all time high voor het aandeel.
Ook voor mensen die wedden op Ajax zijn de goede resultaten positief. Doordat Ajax moeilijke tegenstanders in de Champions League kreeg te voorduren lagen de quoteringen hoog voor wanneer je jouw geld op Ajax ingezet had. Ook met de toekomstige loting zal de quotering vermoedelijk hoog gaan liggen aangezien alle clubs die geloot kunnen worden een behoorlijke naam hebben