Vanuit de club en de achterban wordt het meerdere malen uitgesproken; wanneer Ajax deze selectie bij elkaar houdt, kan er iets heel moois ontstaan. Dat was de afgelopen jaren ook het geval, maar ook toen vertrokken sterkhouders als Christian Eriksen, Jan Vertonghen, Luis Suarez, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel Ajax voor een Europese topcompetitie. Daley Blind acht het niet realistisch dat Ajax dit team bij elkaar weet te houden.

“Ik snap dat spelers roepen dat we nog jaren met elkaar samen moeten spelen, alleen het is niet zo dat dit echt wordt besproken in de groep. Begrijp me niet verkeerd, ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Ajax, heb niet voor niets nog een contract tot medi0 2016, maar de afgelopen jaren hebben wel uitgewezen dat het lastig is om niemand weg te zien gaan,” weet de verdediger annex middenvelder te zeggen tegen Voetbal International.

“Het is niet realistisch om te denken dat we dit team bij elkaar houden. Je kunt het wel nu roepen, maar als morgen een Europese topclub op de stoep staat, is dat waarschijnlijk niet meer aan de orde. En dat zal ik ook nooit iemand kwalijk nemen.”