Christian Eriksen kreeg onlangs nog het advies om bij Ajax te blijven. Ex-Ajacied Laudrup, die in 1998 afscheid nam van de Amsterdammers, had hem ervan overtuigd om niet naar Manchester City te vertrekken. Tegenover Ekstra Bladet reageert Eriksen op zijn landgenoot. ”Ik wil nu vooral aan voetballen toekomen.”

De middenvelder is het met Laudrup eens dat hij perfect zou passen in de Spaanse competitie. “Met mijn manier van spelen hoeft er geen twijfel over te bestaan dat Spanje ideaal zou zijn”, zegt hij. “Maar op dit moment ben ik niet op een transfer uit”

“Ik ben op mijn plek bij Ajax, waarmee we strijden om het kampioenschap en bovendien uitkomen in de Champions League. Het kan nog wel drie seizoenen duren voordat ik naar Spanje vertrek”, aldus de Deen. “Ik heb geen haast. Ik kies alleen voor een transfer als ik er helemaal klaar voor ben.”

De international leek in ieder goed voorbereid op een eventueel vertrek naar Spanje. Eerder vertelde Eriksen nog bezig te zijn met een cursus Spaans, maar dat is nu alweer verleden tijd. “Het was behoorlijk veeleisend, aangezien ik Spaans leerde vanuit het Nederlands.”

Foto: Afdb – Oscar