Ismaïl Aissati gaat ervan uit dat hij na dit seizoen gewoon terugkeert bij Ajax. Hij speelt dit seizoen op huurbasis bij Vitesse, die ook een optie tot koop hebben bedongen.

”Het uitgangspunt is dat ik na dit seizoen terugkeer naar Ajax. Pas als blijkt dat ik daar niet in de plannen pas, ga ik verder kijken”, laat de 22-jarige middenvelder donderdag weten aan De Gelderlander. Of Vitesse ook een kans maakt om de technicus in te lijven, blijft onduidelijk. Feit is wel dat Vitesse in de begroting voor komend seizoen rekening heeft gehouden met de definitieve aankoop van Aissati. Er zou een bedrag van 1,5 miljoen zijn gereserveerd door de Arhnemse club, wat genoeg is om Aissati definitief aan te trekken.

Aissati zelf blijft nog op de vlakte over de toekomst. ”Vitesse heeft een optie tot koop, maar dat is niet aan de orde. Pas na dit seizoen houd ik me met mijn toekomst bezig.” Aissati speelde in 2 seizoen 25 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 2 keer scoorde. Bij Vitesse heeft hij tot dusver 4 keer gescoord.