Iedereen bij Ajax is het erover eens. De Amsterdammers beginnen dinsdag met geheel andere ambities aan de wedstrijd tegen Real Madrid dan vorig seizoen. Vorig jaar toonde Ajax te veel respect, klinkt het inmiddels. Maar, zo zeggen de Ajacieden: “Nu gaan we daarheen om een goed resultaat te halen.”

Het lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De sterren van Jose Mourinho haalden vorig seizoen de halve finale van de Champions League, en is een van de weinige ploegen die het FC Barcelona echt lastig kan maken. “Die wedstrijden hebben we allemaal gezien. Daarin kun je wel zien dat het een geweldig team is”, erkent ook Siem de Jong op VoetbalPrimeur.

Toch ziet ook de Jong kansen. Volgens hem moet Ajax slim spelen. “We moeten goed inschatten wanneer we druk zetten en op welke momenten we inzakken. Dat is iets wat je in de wedstrijd moet aanvoelen. Vorig jaar lieten we ze teveel komen. Nu zullen we meer naar voren moeten spelen.”

Voor Derk Boerrigter wordt het hoe dan ook een speciale avond. Vorig seizoen speelde de linksbuiten met RKC Waalwijk op vrijdagavond in de Jupiler League tegen Go Ahead Eagles of Fortuna Sittard. Dinsdag staat hij in het Estadio Bernabeu. Onder de indruk lijkt de man uit Oldenzaal helemaal niet: “Het wordt in ieder geval een leuk potje.”

Boerrigter had afgelopen zaterdag een groot aandeel in het 1-1 gelijkspel in de wedstrijd tegen FC Twente, toen hij na een gewonnen sprintduel met Cornelisse de assist leverde die Sulejmani tot doelpunt produceerde. Tegen Sergio Ramos en Marcelo zal dat toch wat moeilijker gaan. “Die Cornelisse is al over de dertig en misschien wel over zijn hoogtepunt heen. Tegen Madrid wordt het een ander verhaal. Het is een mooie uitdaging en we gaan ons best doen”, aldus Derk Boerrigter.

Foto: afdb.nl- Oscar