Ajax is er niet in geslaagd om een vervanger te vinden voor Luis Suarez. ,,Het is erg teleurstellend. We hadden de selectie graag versterkt, dat was algemeen bekend,” vertelt Frank de Boer op de website van Ajax. “We hebben, mede door het vertrek van Urby Emanuelson en Luis Suarez, wat mij betreft net iets te weinig spelers die een constante serie wedstrijden op eredivisieniveau kunnen spelen. Met name als we met blessures en schorsingen te maken krijgen, moeten we nu nog meer terugvallen op de jeugd.”

,,In de jeugd zijn er genoeg die in potentie goed genoeg zijn voor Ajax. Maar jeugdige spelers zijn onvoorspelbaar in vergelijking met onze ervaren jongens. Er zijn maar weinig spelers die op jonge leeftijd wekenlang een hoog niveau kunnen vasthouden.”

Frank de Boer ziet de titelkansen afnemen, maar blijft hoop houden. “We zijn twee belangrijke spelers kwijt geraakt. Dus we zijn wel reëel. Als je nu naar de ranglijst kijkt en je weet dat we bijvoorbeeld nog een paar lastige uitwedstrijden krijgen. Het wordt heel moeilijk, maar we hebben al meerdere malen aangetoond met deze groep goed te kunnen voetballen en ook te kunnen winnen. Daarbij heb ik er vertrouwen in dat we ons nog verder kunnen ontwikkelen. Maar ik had graag wat meer mogelijkheden gehad.”

Foto: afdb – Oscar