De eerste wedstrijd van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink, Italië-uit. Zonder spelers als Balotelli, Pirlo Oranje Nederlands elftal uitsupporters knvb uitgeschakeld voorwaardelijke boeteen Chiellini leek het voor Nederland iets makkelijker te worden gemaakt. Maar juist in de beginfase werd Oranje, waar Jasper Cillessen onder de lat stond, volledig overklast. In de tweede helft was de wedstrijd niet interessant meer, doordat er weinig tot niet gebeurde. Het zorgde uiteindelijk voor een 2-0 overwinning voor Italië.

Ciro Immobile zorgde voor de 1-0, na slechts drie minuten gespeeld te hebben. De spits van Borussia Dortmund liep weg uit de rug van verdedigers Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi en passeerde ook keeper Cillessen. In de 9de minuut was het weer raak, toen Porto-verdediger Martins Indi een penalty veroorzaakte en met rood van het veld moest. Daniele de Rossi nam het heft in handen en schoot de 2-0 binnen. Cillessen dook namelijk de andere hoek in. Vlak daarna werd Jeremain Lens eruit gehaald voor een extra verdediger: Joël Veltman. Na 20 minuten voorkwam de Ajax doelman nog een tegentreffer van Zaza, na een fout van Veltman. Ajax nieuws Ajax1.nl