Nieuwkomer Theo Janssen was niet te spreken over de prestatie van Ajax in Venlo vanmiddag, zo liet hij weten in een reactie tegenover Eredivisie Live. Tegen VVV kwamen de Amsterdammers niet verder dan 2-2.

Tegenover Eredivisie Live is hij vooral lovend over keeper Dennis Gentenaar van de thuisclub: “We beginnen slecht, maar herpakken ons dan goed en creeren genoeg. Helaas pakte Gentenaar echt alles vandaag. Nog voor rust waren we de betere en dat wilden we doortrekken, maar binnen tien minuten krijg  je twee goals om de oren. Dat heeft met hun spel te maken, met de warmte, maar ook waren wij veel te slap.”

Toch kon Ajax op karakter in de tweede helft terug komen in de wedstrijd, mede door een goal van Janssen. Toen ook Sightorsson nog scoorde leefde ook bij Janssen het gevoel dat het nog goed ging komen: “We dachten dat hij nog ging vallen, maar omdat we te statisch waren gebeurde dat niet. Daar ben ik wel kwaad om.”

Toch valt het volgens Theo Janssen uiteindelijk nog wel mee: “Er zijn net drie wedstrijden gespeeld, maar hier moet je gewoon drie punten pakken. Het is mooi dat we nog terugkomen van 2-0, maar eigenlijk moesten we het afmaken en dat hebben we nagelaten.”