Sommige Ajacieden spelen zijn op dit moment nog actief voor hun nationale elftal, maar anderen genieten inmiddels van hun welverdiende vakantie. Ajax1.nl zocht voor je uit wat de favoriete plekjes zijn dit jaar én hoe je er ook heen kunt.

Dubai

Een klassiekertje onder de vakantiebestemmingen voor voetballers: Dubai. Zakaria Labyad is inmiddels op Bali, maar bracht het eerste deel van zijn vakantie door in Dubai. Naar Dubai vlieg je vanaf Amsterdam voor een euro of €400 retour met Emirates, maar via Skyscanner vind je ook makkelijk andere opties.

Labyad verbleef in The Palace Downtown, een 5 sterrenhotel in het centrum van Dubai. Een tweepersoonskamer met ontbijt kost je hier ongeveer €300 per nacht.

Bali

Ook Bali is dit jaar erg populair onder de Ajacieden. Labyad brengt er het tweede deel van zijn vakantie door, maar hij is lang niet de enige die het Indonesische eiland bezoekt deze zomer. Eén van de andere Ajacieden die naar Bali zijn afgereisd, is Daley Sinkgraven. Hij verblijft in het Banyan Tree Ungasan resort. Hier huur je je eigen villa van 400 vierkante meter met zwembad vanaf €500 per nacht. Wil je uitzicht op de oceaan? Dat kan vanaf een slordige €700 per nacht.

Vliegen naar Bali doe je vanaf ongeveer €600 retour, met een overstap in Singapore of Kuala Lumpur.

Mykonos

Kostas Lamprou viert zijn vakantie in zijn vaderland Griekenland, op het eiland Mykonos. Met Transavia vlieg je voor ongeveer €150 retour naar het Griekse eiland.

Wil je vervolgens in hetzelfde hotel verblijven als de doelman, dan zal je wat dieper in de buidel moeten tasten. Het is duidelijk dat Lamprou niet bezuinigt op zijn vakantie. De goedkoopste kamer kost er €769 per nacht. Wil je uitzicht op zee? Dan betaal je rustig €1.039 per nacht in Cavo Tagoo Mykonos.

Zakynthos

Ook Dani de Wit en Perr Schuurs vieren vakantie in Griekenland, zij doen dat op Zakynthos in het Lesante Blu hotel. Ook zij bezuinigen duidelijk niet op hun vakantie, want een overnachting is er in dit hotel vanaf €587 per nacht. Voor dat geld heb je wel een eigen suite bij je zwembad. Ook naar Zakynthos vlieg je voor ongeveer €150 per persoon met Transavia of bijvoorbeeld Corendon.

Curaçao

Joël Veltman en zijn vrouw Naomi hebben duidelijk twee favorieten: Curaçao en Las Vegas. Het eerste deel van hun vakantie bracht het tweetal door op het eiland en inmiddels zijn ze in de Verenigde Staten. Ter plekke hebben ze ook duidelijk hun favorieten. Op Curaçao verbleven ze in het Baoase Luxury Resort in Willemstad. Het resort biedt tweepersoonskamers vanaf ongeveer €500 per nacht. Aangezien hun dochter mee op reis was, verbleven ze waarschijnlijk in de loft, à €950 per nacht. En daar komt dan nog je vliegticket bij, vanaf ongeveer €600 retour met KLM.

Bonaire

Je vakantie doorbrengen tussen de voetballers onbetaalbaar? Niet getreurd, niet elke voetballer betaalt €600 voor één hotelovernachting. Zo brengt Sven Botman zijn vakantie door in het Delfins Beach Resort op Bonaire. En daar breng je al een week inclusief vlucht door voor €999.