Ajax-trainer Frank de Boer moet het op trainingen nog altijd doen zonder spits Mounir El Hamdaoui. De kans is groot dat de aanvaller ook ontbreekt tijdens het beslissende duel met FC Twente, tot ergernis van de Ajacied zelf.

“Ik hoop uiteraard dat ik erbij kan zijn, maar het wordt heel lastig”, zegt de Marokkaan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik kan er nu moeilijk iets over zeggen. Blessures komen natuurlijk nooit goed uit, maar nu helemaal niet. Hier wil je als voetballers altijd bij zijn.”

Clubarts Edwin Goedhart laat in gesprek met De Telegraaf weten dat hij er niet op rekent dat El Hamdaoui mee kan spelen tijdens het kampioensduel. “Hij heeft last van de hamstringpees van zijn linkerknie. Zondag zal lastig worden. Maar we geven de moed niet op en werken wel naar dat duel toe. Of hij het haalt, is een tweede.”

“Vandaag traint hij sowieso niet met de groep mee”, vervolgt Goedhart zijn verhaal in de ochtendkrant. “Om tegen FC Twente te kunnen spelen, moet hij morgen wel op het veld staan.” Door de blessure ontbrak El Hamdaoui ook tijdens de bekerfinale tegen FC Twente.

Tekst: Voetbalprimeur