De moed zakte iedereen in de schoenen zondag toen vlak voor de aftrap bleek dat Andre Onana niet inzetbaar was. Kostas Lamprou moest op doel en daar werd met grote vrezen voor gevreesd. De doelman is een kop kleiner dan de gemiddelde doelman en maakt dat je toch je hart vasthoudt.

Die zorgen bleek volledig terecht, want Ajax kreeg in 1 wedstrijd de helft van het aantal tegengoals dat het in de hele eerste seizoenshelft kreeg. Het was duidelijk: zonder Andre Onana zijn we verloren en Marc Overmars moet héél snel aan de bak om een nieuwe tweede keeper ergens op te duikelen.

En dat bleek hij zelf gelukkig ook in de gaten te hebben, zo maakte hij de supporters in de Johan Cruijff Arena donderdagavond met een knipoog duidelijk. Andre Onana stond weer onder de lat en op de schermen werd tijdens de warming-up nog maar even een top-10 van de beste reddingen getoond.

Daarnaast mocht Marc even aanschuiven bij FOX Sports om het één en ander te vertellen over hoe Ajax ervoor staat op de transfermarkt. Waar de technisch directeur op alle vragen open en eerlijk antwoordde, was hij over een nieuwe tweede keeper opeens semi-vaag: “De mogelijkheid is zeker aanwezig dat we een nieuwe reservekeeper halen. Of er deze week een nieuwe reservekeeper komt? Dat zou kunnen.” Maar het was wel duidelijk: “Vervelend voor Kostas, topsport is hard.”

Dat had ook Erik ten Hag al duidelijk gemaakt, door een extra keeper op de bank te zetten voor het bekerduel. Autsj. Tegen het einde van de wedstrijd deelde Overmars nog even een steek uit naar Kostas Lamprou. Onana had de hele eerste helft grassprietjes staan tellen en had weliswaar vlak voor tijd een penalty gestopt, bepalend was de doelman in dit duel zeker niet. De technisch directeur besloot echter om Onana uit te roepen tot Man of the Match.

Je hoeft niet heel fijngevoelig te zijn om de signalen van Overmars en Ten Hag op te pikken. Lamprou kan zijn biezen pakken. Heeft Marc dan stiekem toch al een vervanger klaar staan?

Wie neemt straks het stokje van Onana over? | 5 mogelijke keepers voor Ajax