© Proshots

Het seizoen van Nick Viergever was voor hem een seizoen om snel te vergeten. De verdediger koos voor de overstap van Ajax naar PSV omdat hij zo gezegd: “Eindelijk eens prijzen wilde gaan winnen.” Maar dat liep iets anders dan hij had gehoopt. De overstap naar PSV met daarbij een aantal opmerkelijke uitspraken in de media richting Ajax, leidden tot hilariteit aan het einde van het seizoen 2018/2019. PSV presenteerde hem vorig jaar zomer met de tekst “If you can’t beat them, join them”, maar kreeg dat grapje aan het einde van dit seizoen hard terug.

Hoewel er geen prijzen werden gewonnen, kan Viergever persoonlijk terugkijken op een prima seizoen. Hij kwam tot 43 wedstrijden in zijn eerste seizoen voor de Eindhovenaren.

Geen zilverwerk

De beker in Nederland was voor PSV in de tweede ronde al ten einde, toen RKC met 2-3 te sterk was. Ook in de Champions League was het voor Viergever en zijn teamgenoten al snel afgelopen. PSV kwam de groepsfase niet door. Het werd laatste in een groep met Inter Milan, Barcelona en uiteindelijk finalist Tottenham Hotspur. De Eindhovenaren wisten slechts 2 punten binnen te sprokkelen. Al snel kon PSV zich gaan focussen op zijn laatste kans op een prijs, namelijk het behalen van de schaal.

Ook geen schaal

PSV heeft erg lang aan kop van de Eredivisie gestaan, tot speelronde 29 leek het erop dat de Eindhovenaren er met de titel vandoor zouden gaan en Viergever eindelijk eens een prijs ging pakken. De ommekeer in de Nederlandse competitie kwam in speelronde 27 toen PSV op bezoek kwam in Amsterdam en met 3-1 verloor. Hierdoor kwamen de Amsterdammers op 2 punten van de koploper. Niet veel later speelde PSV in Arnhem met 3-3 gelijk en won Ajax in Tilburg met 1-4.

Deze resultaten trokken de stand gelijk en maakten het na speelronde 29 razendspannend. Alles werd in speelronde 33 duidelijk toen PSV op bezoek ging bij AZ en Ajax thuis tegen Utrecht aantrad. Ajax stond op doelsaldo ruim voor dus daarop kon PSV de Amsterdammers al niet meer passeren in de laatste twee speelrondes. Net na rust komt PSV achter in Alkmaar, dit tot vreugde van de supporters die dit meekregen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax stond op dat moment namelijk al met 2-1 voor en wist de wedstrijd uiteindelijk zelfs gemakkelijk met 4-1 te winnen. PSV verloor en moest de koppositie afstaan aan Ajax dat de titel in Doetinchem definitief kon binnen halen. Dit deed Ajax door wederom met 1-4 te winnen. Wéér greep Viergever naast een prijs nadat hij juist daarvoor naar Eindhoven was vertrokken. Hiermee werd de centrale verdediger de speler met de meest behaalde tweede plekken in de Eredivisie.

Voor de vijfde keer op rij werd hij tweede. Een record voor Viergever, maar dat record had hij ongetwijfeld liever niet in hadden gehad. Wat ons betreft mag hij dat record komend seizoen echter nog wat verder aanscherpen met een zesde tweede plek op rij.