Johan – Johannes Cruyff, is een van Nederland’s meest bekende en meest geprezen profvoetballers en wordt zelfs gezien als een van de beste voetballers aller tijden. Natuurlijk zijn we erg fier op dit Nederlandse talent, en om Cruyff en zijn talent te vieren hebben we hier alvast enkele leuke feiten over Johan Cruyff op een rijtje gezet.

De prestaties van Johan Cruyff

Cruyff was een echte vechter, en dat merken we ook op wanneer we naar zijn prestaties kijken. Toen hij nog jong was werd Cryuff te mager bevonden. Hij moest zelfs bijgevoed worden. Toch was Cruyff toen al een fervent voetballer. Cruyff woonde trouwens ook tegenover het stadium van Ajax, en zijn moeder maakte de kleedkamers schoon.

 Cruyff verloor zijn vader op erg jonge leeftijd, toch kon dit drama zijn honger naar de bal niet stillen. Op 15 november 1964 maakte Cruyff zijn debuut bij Ajax bij een uit-wedstrijd bij GVAV. hoewel de club met 1-3 verloor kon Cruyff als debutaant toch een mooie goal scoren. Sinds die eerste match groeide Cruyff uit tot een van de beste spelers ter wereld. Zo won Ajax bijvoorbeeld drie keer op rij de Europacub (momenteel beter bekend als de Champions League) en werd Cruyff ook lid van het nationale elftal van Nederland.

 Net omdat Cruyff zo een goede voetballer was is het natuurlijk niet te verbazen dat heel wat gokkers mooie winsten maakten door te gokken op wanneer hij een goal zou scoren in de belangrijke matchen. Mocht Cruyff nu nog spelen zouden we zien dat er heel wat op hem en zijn talent gegokt zou worden in de meest belangrijke online casino’s van Nederland zoals speelmetideal.com.

 Maar wat waren nou de grootste prestaties zijn natuurlijk het feit dat Cruyff Ajax kon omtoveren tot een superclub binnen het Europese circuit. Daarnaast kon Cruyff Oranje in 1974 ook helemaal naar de finale van de Wereldbeker leiden. Hij won ook 3 Ballons d’or en won de League met Barcelona in 1974. Later won hij trouwens ook 4 league titels na elkaar als manager bij Barcelona.

Cruyff op pensioen – of toch niet?

Cruyff ging in 1978 even op pensioen. Later werd hij echter genoodzaakt om zijn voetbal truitje weer aan te trekken nadat een van zijn investeringen helemaal de mist in ging. Hij verloor miljoenen gulden en besloot dan om in hetzelfde jaar dat hij op pensioen ging, in 1978, te gaan voetballen bij de Los Angeles Aztecs. Later zou Cruyff ook weer terugkeren naar Nederland waar hij erg succesvol was bij zowel Ajax als Feyenoord, vooraleer hij zijn truitje voorgoed aan de haak hing in 1984.

Conclusie

 

Johan Cruyff is een van de beste spelers ter wereld en veranderde het voetballandschap in Nederland voorgoed. Hij was niet enkel succesvol in het lanceren van Ajax, hij kon ook Feyenoord en zelfs het Nederlandse nationale elftal met gemak naar de overwinning leiden. Cruyff was een groot voetballer en verdient het om als een van de grootsten ter aarde geprezen te worden.