De loting voor de tweede voorronde van de Champions League is inmiddels bekend en het is duidelijk dat we naar Graz mogen. In Oostenrijk komt Ajax in actie op 1 augustus om 20.30. Tijd dus om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om af te reizen naar Graz!

Low budget: de bus

Wie voor zo min mogelijk geld het tripje naar Graz wil maken, is de busreis van Ajax Life een goede optie. Voor leden kost een retourtje € 130, voor niet leden € 145. Voordeel: je hebt geen overnachtingen nodig en bent dus enorm voordelig uit. Nadeel: je hebt een flinke busrit voor de boeg. Je vertrekt om 31 juli rond 18.00 en komt waarschijnlijk de volgende dag rond het middaguur aan in Graz. Om na de wedstrijd meteen weer terug te gaan.

Met het vliegtuig

Er zijn niet zo heel veel directe vluchten vanuit Nederland naar Graz, dus die prijzen zijn meteen de lucht in geschoten. Wat nog wel interessant kan zijn, is een combi-deal boeken via Expedia. Zo zagen we een verblijft van 1 tot en met 3 augustus met vlucht en hotel voor ongeveer € 370 per persoon. In plaats van een lange busrit heb je dan slechts een vlucht van 1,5 uur voor de boeg én heb je wat tijd om de stad te verkennen.

Een alternatief is vliegen op Wenen, wat zo’n € 200 per persoon kost. Vervolgens sta je met de Flixbus in een uurtje of 2 in Graz. Dat kost je ongeveer € 9. Je kunt dan los een hotel bij boeken. We hebben vernomen dat Roomz een goede optie is en bovendien betaalbaar: nog geen € 100 per nacht en een ideale ligging vlakbij het stadion.


Booking.com

Interrail

Voor wie wat meer tijd heeft, is ook Interrail een interessante optie. Een Interrail-pas waarbij je 5 dagen mag reizen binnen 15 dagen, kost je € 208 (of € 269 als je 28 jaar of ouder bent). Je kunt het tripje naar Graz op die manier dus combineren met een bezoek aan andere steden. Of gewoon op je gemakje op en neer reizen naar Graz.

Andere ideeën?

Heb jij andere manieren gevonden om naar Graz af te reizen die je wilt delen met medesupporters? Wij zijn benieuwd, laat het weten in de reacties! Hieronder in ieder geval alvast een impressie van de stad, die best een bezoeken waard is zo te zien: