Woensdagavond in Graz zal ongetwijfeld weer de klassieker Three Little Birds klinken vanuit het uitvak. En dat precies 10 jaar nadat het nummer van Bob Marley de harten van de Ajax-supporters veroverden.

VAK410 vertelt op haar website hoe het allemaal begon. Het begon allemaal tijdens een vriendschappelijk potje in Cardiff op 1 augustus 2008. Ali Yassine was destijds de stadion-dj van Cardiff City. Yassine vond Ajax wel een mooie club en wist dat Amsterdammers wel van reggae houden. Hij besloot die avond dan ook zo veel mogelijk reggae te draaien.

Na de wedstrijd werden de aanwezige Ajacieden nog een flinke tijd vastgehouden in het uitvak, totdat alle fans van Cardiff City huiswaarts waren gekeerd. Op dat moment besloot Yassine Three Little Birds in te starten en werd er voor het eerst uitgelaten meegezongen door een paar honderd Ajacieden.

Een gouden combinatie was geboren: Bob Marley, wiet, Amsterdam, Ajax. Het duurde even tot het nummer ook mee kwam naar Amsterdam, maar thuis tegen Dinamo Zagreb klonk in oktober 2009 toch plots Three Little Birds in de Arena. Net zoals in Cardiff, werd er ook in Amsterdam massaal ingehaakt.

Ali Yassine, met wie het in Cardiff allemaal begon, moest de club in 2015 plotseling verlaten en stoppen als stadion-dj. Gelukkig klinkt Three Little Birds bij Cardiff City nog altijd. Everything is gonna be alright, zo merkten ze in Cardiff ook weer. De club promoveerde in mei naar de Premier League na 4 seizoenen in de Championship en bracht het nummer weer ten gehore. Hopelijk geldt ook voor Ajax dat everything is gonna be alright. Te beginnen woensdagavond in Graz.