Hij kwam al te vaak in actie voor het eerste elftal en mocht daarom niet meer met Jong Ajax meedoen; Danny Hoesen belandde tussen de wal en het schip en werd daarom afgelopen winter voor een halfjaar verhuurd aan het Griekse PAOK Saloniki.

PAOK heeft een optie om Hoesen definitief over te nemen van Ajax, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. De jonge spits scoorde nog bij zijn debuut in Griekenland, maar maakte daarna geen goals meer. Bovendien zit hij de laatste tijd vaker op de bank dan dat hij op het veld staat.

Ook een terugkeer naar Ajax lijkt er echter niet in te zitten voor Hoesen. Frank de Boer vroeg zich recent nog hardop af of Hoesen wel door kan groeien naar het niveau dat in Amsterdam gewenst en vereist is. “Binnenkort zal ik in gesprek gaan met mijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior”, zegt de spits over zijn toekomst tegen¬†Voetbal International. “Maar de insteek zal zijn mijn carri√®re bij een andere mooie, leuke club te vervolgen. Een terugkeer bij Ajax zie ik niet meer gebeuren”, geeft hij aan.

Hoesen heeft bij Ajax nog een contract dat loopt tot eind juni 2015.