Ki-Jana Hoever besloot vorige zomer om Ajax te verlaten en een contract te tekenen bij Liverpool. Het pakte tot nu toe goed uit, want de 16-jarige verdediger maakte zelfs al zijn debuut in de hoofdmacht.

In gesprek met Voetbal International legt hij uit waarom hij de keuze maakte om Ajax na 8 jaar te verlaten: “Het is me altijd wel redelijk makkelijk afgegaan, alleen werd ik bij Ajax nooit echt bestempeld als hét talent ofzo. Ze hadden op een gegeven moment een talentengroep waarin sommige spelers extra training kregen. Daar zat ik dan niet bij, terwijl mijn beste vrienden daar wel bijzaten”, zo legt hij uit.

Hij voerde gesprekken met Ajax over zijn ontwikkeling. De club vond dat hij dit seizoen bij O17 moest trainen en spelen en daar laten zien dat hij goed genoeg was voor O19. Zelf wilde Hoever graag met O19 trainen. “Trainen bij O17 vond ik voor mijn ontwikkeling onvoldoende”, legt hij uit. “Bij Ajax heb je talenten als Ryan Gravenberch en Naci Ünüvar, die worden echt beschouwd als de toekomst van Ajax. Maar dat was ik niet. Hier voelde ik veel meer waardering. Natuurlijk moest ik het wel allemaal nog laten zien, maar het was wel al veel meer van: je wordt voor ons echt een van de grootste talenten in de opleiding. Dat gaf me heel veel vertrouwen.”

‘Solomon Bonnah verlaat Ajax voor RB Leipzig’