Na maanden van blessureleed, scoorde Kasper Dolberg zaterdag tegen Fortuna Sittard als invaller met zijn eerst balcontact de belangrijke openingstreffer binnen voor Ajax. De aanvaller denkt dat zijn blessure niet alleen pure pech is geweest.

“Mijn lichaam heeft moeten wennen aan topvoetbal”, zegt de Deen tegen het Algemeen Dagblad. “En dat moet het nog steeds. Ik kwam heel snel in het eerste elftal en speelde daar twee keer per week op hoog niveau. Of mijn lichaam daar wel klaar voor was? Het was gek geweest als mijn lijf er klaar voor was. Maar het ging toen goed. Het voelt niet alsof ik nu de prijs betaal voor die periode, maar ik moet wel hard blijven werken om mijn lichaam sterker te maken.”

Dolberg moet nu de concurrentie aangaan met Klaas-Jan Huntelaar, maar is niet bang voor de strijd met de routinier. “Of dat mij juist tegenwerkt? Ik denk dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan zijn mentaliteit. Hij is vijftien jaar ouder dan ik ben en hij wil nog steeds alles spelen. Alleen al door naar hem te kijken leer ik. Als het gaat om bewegingen, timing. Dan kan ik alleen maar goed naar kijken. Hij heeft nog altijd die drive. Bijzonder om te zien. Bovendien is hij gewoon een goeie kerel. Ik moet laten zien dat ik beter ben dan Klaas.”

Dolberg hoopt snel weer terug te zijn op zijn ude niveau. ”Het is al veel vaker gezegd en geschreven: mijn wedstrijd in de Europa League tegen Celta de Vigo was de beste die ik heb gespeeld. Ik weet zeker dat dát gevoel snel terugkomt. Ik ben hongerig en wil dat ook laten zien. Ik heb steun van mijn familie, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Er ligt iets moois voor me. Ik geloof er in. Dat er twijfels zijn of ik ooit nog dat niveau ga halen? Maakt me echt niks uit…”

Mega odds van x 16.00 (!) bij stunt Ajax tegen Bayern Munchen