Anouk Hoogendijk, de 30-jarige aanvoerder van de Ajax vrouwen, is weer geblesseerd geraakt aan een pees in haar rechterbovenbeen. Dat is dezelfde hardnekkige blessure waar zij vanaf de tweede competitiewedstrijd op 4 september last van kreeg. Op de website van Ajax vertelt de verdedigster: “Ik moest echt mijn rust pakken. In het begin was dat best lastig omdat het voor mijn gevoel wel meeviel. Maar telkens als ik weer met de groep wilde gaan trainen, werd ik teruggeworpen in mijn herstel. Na een MRI-scan besloten we het goed aan te pakken. Het was dus echt belangrijk om lang genoeg rust te houden en die tijd heb ik ook genomen. De tweede seizoenshelft werd mijn doel. Helaas moet ik mijn rentree nu opnieuw uitstellen.”

Teamgenoot Loïs Oudemast was ook lange tijd geblesseerd en werkte samen met Hoogendijk aan haar herstel. “Dat hielp me echt. Gedeelde smart is écht halve smart.” “Als aanvoerder ben ik iemand die juist graag midden in het team staat. Ik ben altijd met iedereen begaan. Maar als je niet speelt, sta je toch verder van het team af. Ik loop mijn rondjes om het trainingsveld, terwijl mijn teamgenoten een partijspel spelen en zich op de volgende wedstrijd richten.”

Na bijna een half jaar revalideren gaat het nu dus opnieuw mis voor Hoogendijk. Ze kon tijdens het trainingskamp in Spanje voluit gaan en had in de kerstvakantie doorgetraind om haar fysieke achterstand in te halen. Tijdens de oefenwedstrijd in Huelva ging het dan toch weer mis. “Ik hoopte eerst nog even tegen beter weten in dat het mee zou vallen. Dat was helaas niet het geval. Ik herkende het nare gevoel van eerder dit seizoen. Ik was dus wel even van slag toen ik me realiseerde dat ik wéér moet herstellen.”

Een nieuw doel stellen is het enige dat Hoogendijk op dit moment kan doen: “Hopelijk kan ik straks nog een rol spelen in een mogelijke bekerfinale of kampioenswedstrijd.”