Dillon Hoogewerf kwam dit seizoen uit voor Ajax O15, O16 en O17. De aanvaller, die dit seizoen ook wel eens op het middenveld speelde, maakte zijn meeste minuten voor Ajax O16. Het 15-jarige talent kijkt alvast vooruit en hoopt dat hij straks wanneer hij 16 jaar wordt (in februari 2019, red.) een contract mag ondertekenen.  “Natuurlijk hoop ik dat Ajax mij straks een contract gaat aanbieden op mijn 16e. Want ik wil gewoon bij Ajax blijven”, vertelt hij in het item Team van de Toekomst van Ajax TV.

“Dit seizoen was het heel wisselend voor mij in welk team ik speelde. De ene week kon ik de topwedstrijden in O15 spelen en de andere week met O17 mee gaan, maar waar ik meestal gewoon speelde was in O16”, vertelt Hoogewerf. “De meesten zitten al vanaf de O8 bij elkaar. Van die lichting zijn er heel erg veel eerder dit seizoen doorgeschoven van de O16 naar de O17, waardoor ik een kans kreeg om door te schuiven naar O16.”

Eén van Hoogewerfs kwaliteiten is zijn tweebenigheid. “Ik heb scorend vermogen en kan met beide benen scoren. Verdedigers weten daardoor nooit welke kan ik op ga. Dat is wel grappig, want in de wedstrijden hoor je ze zeggen dat ik rechts ben terwijl ze niet weten dat ik ook prima met links kan spelen. Ik doe het daarom mijn acties ook meestal instinctief, waar de ruimte voor mij ligt.”


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.