Dillon Hoogewerf verruilde deze zomer de jeugdopleiding van Ajax voor die van Manchester United. De aanvaller wilt hard blijven werken om uiteindelijk de top te bereiken. “Ik vind het belangrijkste dat je gewoon ‘in’ je schoenen moet blijven lopen, zoals ik het vaak zeg. In plaats van er naast te lopen. Ik denk dat als je hard genoeg blijft werken en je laat zien wat je kan, dat je er dan snel genoeg gaat komen”, laat hij weten aan de organisatie van het Marveld Toernooi.

De afgelopen seizoenen speelde hij veelvuldig samen met onder andere Naci Ünüvar. De Ajacied is volgens Hoogewerf de beste speler waar hij mee heeft samen gespeeld. “De beste speler waar ik ooit mee heb gespeeld? Dat zijn er wel een paar, maar ik denk Naci Ünüvar. Verder kunnen Xavi Simons (FC Barcelona, red.), Solomon Bonnah (stapte deze zomer over van de Ajax O17 naar RB Leipzig, red.) en Jurriën Timber er ook wel aardig wat van. En Sontje Hansen. Sontje mag ik niet vergeten op te noemen, want hoe hij soms voetbalt is echt niet normaal goed.”

Naast de traditionele jongensdromen heeft het 16-jarige talent nog een hele mooie wens. “Mijn grootste dromen zijn het WK winnen en in de Champions League spelen. Daarnaast is ook één hele grote droom van mij om Nigeria te helpen met het verbeteren van het land.”

Ajax O19 oefent tegen Barca O19 bij opening Estadi Johan Cruyff