De voorzitter van de supportersclub AFCA, Jacob Bernard, stelt dat de hooligans die dinsdag het vak met Ajax-fans aanvielen hulp kregen vanuit het stadion. De meegereisde supporters werden voor en tijdens de CL-wedstrijd bestookt met onder andere vuurwerk en molotovcocktails.

“Zoals ik van de supporters heb begrepen was dit een georganiseerde daad”, vertelt Bernard tegen AT5. “De AEK-supporters begonnen aan de hekken te trekken en te slopen. Toen zij er doorheen kwamen werden ze niet tegengehouden. Vanuit één of ander luikje hebben ze alles toegereikt gekregen. Molotovcocktails, stalen pijpen en dat soort dingen. Daar hebben ze de aanval ingezet richting de Ajax-supporters.”

“Dit moet een één-tweetje zijn geweest met iemand uit het stadion”, vermoedt Bernards. “Dat materiaal kun je normaal gesproken niet in een stadion krijgen. Want als je kijkt wat voor materiaal er naar binnen is gehaald en hoe groot de ontploffing is geweest, kan dat niet anders.”

“Het gekke is dat de AEK-supporters geen strobreed in de weg is gelegd. Want ze konden gewoon hun gang gang. Als je ook ziet dat er een jongen op de sintelbaan gewoon met een molotovcocktail in zijn hand naar de Ajax-supporters kan lopen, dan vraag ik me af in hoeverre de veiligheid voor onze jongens gewaarborgd is.”

Ook AEK reageert: “Nemen alle verantwoordelijkheid op ons”