Horst Blankenburg (63) heeft zaterdagmiddag op het sportcomplex van Hamburger SV een schaal gekregen voor zijn prestaties bij Ajax. De Duitser kreeg de schaal overhandigd van de Ajax Veteranen, die daar een oefenwedstrijd speelden.

De veteranen van Ajax speelden zaterdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de veteranen van HSV. Onder toeziend oog van directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop en Frank Eijken (lid RvC), gaf Blankenburg stipt om 12:00 uur de aftrap voor het duel. Voor Blankenburg is het een speciale wedstrijd. Hij kwam in het verleden immers uit voor HSV én voor Ajax. ,,Ajax en Amsterdam zijn heel bijzonder voor mij. Ik ben blij dat ik mijn vrienden weer zie’’, sprak hij met een glimlach langs de zijlijn van het kunstgrasveld. ,, Ik heb meer dan vier fantastische jaren beleefd bij Ajax. Ik heb gespeeld met Johan (Cruijff, red.), Pietje (Keizer, red.) en Neeskens. Dat is geweldig.’’

Blankenburg maakte in de jaren zeventig deel uit van het dreamteam van Ajax dat vele prijzen won. De voormalig centrale verdediger won onder andere drie keer de Europa Cup 1, twee keer de UEFA Super Cup, twee landskampioenschappen en twee KNVB bekers.

 Bron: Ajax.nl