Arsenal krijgt concurrentie in de strijd om Ajax-verdediger Jan Vertonghen. De Engelsen zouden al een tijdje een bod voorbereiden op de Belgische verdediger, maar volgens de papieren versie van het Duitse Bild zal daar de serieuze interesse van het Hamburger SV van onder andere Eljero Elia en Joris Mathijssen binnen korte tijd bij komen. De club ziet in Vertonghen de nieuwe Daniël van Buyten, de verdediger die de club in de zomer van 2006 voor €10 miljoen verliet om voor Bayern München te spelen.

Volgens de krant zou de 23-jarige Vertonghen Ajax herhaaldelijk hebben aagegeven dat dit zijn laatste seizoen in het rood-wit van de Amsterdammers zou zijn, maar dat hij liever pas in de zomer vertrekt. Toch lijken zowel Arsenal als HSV te gaan voor een bod dat nog in de transfermaand januari gepresenteerd zou moeten worden. De Engelse roddeltantes van Tribalfootball.com zou Wenger al gezegd hebben nog deze maand een nieuwe verdediger te onthullen.

Over de kosten voor de basisspeler van Ajax 1 zal de technische leiding in Amsterdam voorlopig nog wel even te sparren hebben, zou de interesse uit Hamburg en/of Londen serieus zijn. Ajax wil Vertonghen niet laten gaan voor minder dan €12 miljoen, terwijl zowel Arsenal als HSV slechts een bedrag van €10 miljoen zouden willen overmaken. Afgelopen zomer nog veegde Ajax echter een bod op Vertonghen van ongeveer datzelfde bedrag van tafel, toen Everton aan de poort stond om de jongeling af te halen.

Volgens verschillende geruchten aangaande de interesse van Wenger en Arsenal zou in Londen overigens inmiddels al gedacht worden aan meer dan het dubbele van 12 miljoen. De Belg staat nog tot 2013 onder contract bij Ajax.