Drie dagen na de afstraffing door Spartak Moskou in de Europa League is Ajax in de eredivisie tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. Knullige verdedigingsfouten deden de ploeg van trainer Frank de Boer de das om op bezoek bij ADO Den Haag: 3-2. ADO won dit seizoen ook al in de ArenA van de Amsterdammers (0-1). 

Het was voor het eerst in de historie dat de Hagenaren in een seizoen twee keer wonnen van de Amsterdammers. Ajax moet vrezen dat PSV en FC Twente verder afstand nemen op de ranglijst. De nummers één en twee spelen om 14.30 uur.

ADO begon sterker, maar de eerste echte kans was voor Ajax. Dario Cvitanich liet na te scoren, nadat Christian Eriksen hem met een steekbal vrij voor de goal had gezet. Cvitanich startte voor de eerste keer dit seizoen in de basis bij de Amsterdammers.

Jeroen Verhoeven moest in het doel van Ajax na twintig minuten voor het eerst ingrijpen. De vervanger van Maarten Stekelenburg reageerde attent bij een aardig schot van Wesely Verhoek. De doelman kreeg even later hulp van Vurnon Anita, die een kopbal van Lex Immers van de lijn haalde.

ADO kwam toch op een voorsprong. Aan de treffer van Frantisek Kubik lagen fouten van Ajax-verdedigers Gregory van der Wiel en Toby Alderweireld ten grondslag.

Met debutant Geoffrey Castillion voor Dario Cvitanich ging Ajax op zoek naar een punt in Den Haag. Een verrassende vrije trap-variant leverde de ploeg van De Boer uiteindelijk de verdiende gelijkmaker op. Vertonghen schoot kiezelhard in (108 kilometer per uur), na een slimme assist van Eriksen.

Lang kon Ajax niet van de gelijkmaker genieten. Verhoeven zag er niet goed uit bij de 2-1 van Lex Immmers. De aanvaller schoot de bal een kwartier voor tijd onder de doelman Ajax door.

Ajax toonde opnieuw veerkracht en kwam zeven minuten voor tijd weer langszij. Eriksen scoorde prachtig met het hoofd uit een voorzet van Sulejmani. En nog was de einstand niet bereikt. Timothy Derijck bezorgde ADO de zege. De Ajax-verdediging stond vreselijk te schutteren bij de treffer van de Belg.

Bron: Telegraaf