Barry Hulshoff is al een aantal jaar de zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt. Ajax TV sprak met de belangenbehartiger over het 18-jarige talent. “In het begin heb ik Matthijs vooral begeleid op het technische en mentale vlak geweest. Op een gegeven moment kwam Ajax hem een contract aanbieden en toen was er voor mij de vraag: blijf ik hem ook hierna begeleiden. Dan komt er namelijk ook contractbegeleiding bij kijken. Toen heb ik met zijn vader afgesproken dat wij het samen zouden gaan doen.”

Geruchten
De laatste tijd duiken er veel geruchten op in de media van clubs die interesse hebben in de centrale verdediger. “Ja, ik heb dat ook gelezen”, grapt Hulshoff. “Afgelopen zomer hebben we een nieuw vierjarig contract getekend. Daar blijkt een intentie uit van de club, maar ook van Matthijs. Matthijs bepaalt wat hij wilt. Je gaat niet een vierjarig contract tekenen als je al na één jaar weg wilt gaan. We hebben al gezegd dat hij niet weg gaat deze winterstop, dus hij focust zich volledig op Ajax. Hij moet gewoon al die andere zaken aan ons overlaten. Dat pakken wij wel op.”

Persoonlijkheid
“Matthijs is heel wijs. Je hoeft hem iets eigenlijk maar één keer te vertellen. Dan heeft hij het vaak al opgenomen en getransformeerd naar zijn houding of doen en laten. Een voorbeeld van het mentale vlak: hij maakte een fout in een wedstrijd en een dag later zaten we samen. Hij ging daarna op weg naar het Nederlands Elftal. Ik zei toen: ‘Luister, we gaan gewoon via de voordeur. En je gaat de pers gewoon te woord staan.’  Terwijl voor hem het makkelijkste was geweest om de achter ingang te nemen. En dat deed hij, hij stond de pers te woord. Hij kan dat ook goed. Hij is zelf zo’n persoonlijkheid. En dat mis je soms nog wel eens bij spelers. Matthijs heeft een persoonlijkheid en dat brengt je toch al een heel stuk op weg hoor.”