Klaas-Jan Huntelaar maakte woensdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Emmen zijn 100ste Eredivisiedoelpunt voor Ajax! In de 53e minuut tikte The Hunter de 0-4 voor de Amsterdammers binnen. Tijd voor een terugblik dus! Hier vijf van de mooiste eredivisiegoals van Huntelaar in het shirt van Ajax.

Heracles – Ajax 15 september 2007 (0-1)

In 2007 maakte Huntelaar één van zijn meest iconische doelpunten in Almelo. Deze heerlijke omhaal langs doelman Martin Pieckenhagen.

Feyenoord Ajax 22 oktober 2017 (1-4)

Scoren tegen Feyenoord in de Kuip is natuurlijk extra lekker. De 0-1 van Huntelaar tegen Feyenoord vorig seizoen is niet zijn mooiste doelpunt, maar hij schiet hem wel perfect binnen. Een hele belangrijke treffer in de Klassieker.

Sparta – Ajax 7 oktober 2007 (2-2)

Veel beter kun je een bal niet uit de lucht plukken dan Huntelaar tegen Sparta deed in 2007. Op aangeven van Luis Suárez schiet hij de bal kiezelhard binnen.

Ajax – Sparta 5 maart 2006 (6-0)

Dat Huntelaar een echte afmaker was, wisten we al vrij snel. Tegen Sparta in 2006 liet hij ook nog eens zien over een heerlijke vrije trap te beschikken. Een prachtige bekroning op zijn derde hattrick van het seizoen.

Ajax – PEC Zwolle 9 september 2017 (3-0)

De skills van Ziyech of Neres heeft Huntelaar misschien niet, maar tegen PEC liet hij zijn flair zeker zien. Dit hakballetje achter het standbeen mag niet ontbreken.

Eervolle vermelding: Ajax – Roda 22 maart 2006 (4-1)

Het is geen doelpunt in de Eredivisie, maar deze moest er toch in. In de halve finale van de KNVB-beker lijkt Ajax in eigen huis te gaan verliezen van Roda JC. In de 93e minuut tovert Huntelaar dit kunststukje eruit. In de verlenging scoort Ajax nog drie keer.