Klaas-Jan Huntelaar is erg te spreken over de mogelijke toetreding van Edgar Davids tot de raad van commissarissen van Ajax.

Davids is, samen met Johan Cruijff, Paul Römer, Marjan Olfers en Steven ten Have, door de voordrachtscommissie van de ledenraad aangedragen.

“Heel erg leuk als Edgar bij de club betrokken wordt. Edgar is een man met een mening, een echte persoonlijkheid”, zegt Huntelaar tegen NUsport.

Gedreven

Huntelaar speelde een jaar samen met Davids bij Ajax. “Ik had een klik met hem. Kon goed met hem over voetbal praten. We zijn allebei erg gedreven en perfectionistisch. We hebben ook wel eens ruzie gehad, maar dat vind ik juist goed.”

“Dat geeft aan dat hij ergens voor staat. Het was een ruzietje op de training. Ik vond dat hij moest meelopen met zijn man, hij vond dat ik ‘m moest overnemen.”

Unieke combinatie

Huntelaar meent dat Davids met de eigenschappen die hij als voetballer had een positieve impuls kan geven. “Hij had de unieke combinatie van pure techniek, functionele techniek en een ongelooflijke mentaliteit.”

“Als hij daarop ingezet wordt, als hij dat moet controleren, dan denk ik dat Ajax een goede aan hem heeft. Hij is makkelijk in de omgang, kan met iedereen kletsen en heeft als voetballer ervaring in de grootste competities.”