Ajax neemt het zaterdag in de tweede speelronde van de Eredivisie op tegen VVV Venlo. Volgende week woensdag speelt Ajax in de UEFA Champions League play-offs tegen Dinamo Kiev. Aan die wedstrijd wil Klaas Jan Huntelaar totaal nog niet denken. “Je kan niet denken dat die andere wedstrijd belangrijker is dan deze, dan ga je punten verliezen. Die kan je uiteindelijk te kort komen, dus elke wedstrijd is belangrijk. Zeker in de competitie nu ook”, laat hij weten voor de camera van Ajax TV.

“Je kan vaak meer leveren dan je denkt, ook als je al in de vermoeidheid zit. En die stap moeten we nog iets beter maken. Af en toe als we moe zijn dan gaan we al iets te veel hangen. En ik denk dat als we daar beter in worden, dan worden we als team ook beter. Op een gegeven moment kom je vanzelf door die vermoeidheid heen. Je moet door blijven gaan en er niet aan toe geven.”

In vier Europese wedstrijden en een invalbeurt tegen Heracles Almelo wist Huntelaar vier keer te scoren. “Dat is lekker, want als je speelt wil je scoren. Maar het belangrijkste is winnen en dat hebben we tegen Heracles niet gedaan. Je wilt elke kans maken, dus natuurlijk baal ik van die gemiste kansen. Maar het hoort er ook bij, want als spits maak je nooit alle kansen die je krijgt af. Dus wat dat betreft is vier goals oké, maar als spits wil je er altijd meer scoren.”

Huntelaar evenaart Swart: “Belangrijkste is dat we naar de CL gaan”