Ajax heeft zichzelf een grote dienst bewezen door zich de plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. Daarmee zijn de Amsterdammers zeker van een Europese groepsfase. Hoewel de spelersgroep opgelucht is, is de ploeg ook realistisch. “We zijn er nog lang niet, dus er is in de kleedkamer een gedempte feeststemming”, vertelt Huntelaar tegenover de NOS.

Europees voetbal

Mocht Ajax in de derde voorronde of Play-offs van de Champions League worden uitgeschakeld, dan zijn de Amsterdammers zeker van de groepsfase Europa League. Huntelaar is blij met de zekerheid, maar zag de Europa League niet per se als doel. “Het is niet het voornaamste doel, maar het is wel lekker dat je Europees speelt en dat je die zekerheid hebt. Ik denk dat het belangrijk is voor de ploeg en club. Maar we willen natuurlijk meer, dus we moeten ons nu focussen op de komende twee wedstrijden tegen Standard.”

Twee doelpunten

Huntelaar speelde een uitstekende uitwedstrijd tegen Sturm Graz en scoorde twee keer. In de openingsfase miste de ervaren spits nog een aantal kansen. “Ik had wel een goed gevoel, dus wat dat betreft was ik nog niet onrustig. Bij de eerste zat de keeper er goed op en daarna scoor je met wat geluk. (…) Ik wilde de bal inderdaad voller raken. Maar het was wel de bedoeling in de lange hoek, dus gelukkig ging hij erin.”

Scherpte

De rondgaande vraag is: was Ajax zo goed of Sturm Graz zo slecht? Huntelaar heeft er geen direct antwoord op, maar weet wel dat zijn ploeg in de volgende ronde beter voor de dag moet komen. “Het is inderdaad absoluut nog geen reden om te juichen. We moeten nu tegen Standard Luik en die zijn weer een stap beter. Dan moeten we dus zelf ook beter.”