© Proshots

Klaas Jan Huntelaar voelt nu al op zijn plek bij Ajax. De 33-jarige spits is blij met zijn terugkeer en benadrukt nog maar eens dat hij weet wat zijn rol is binnen de selectie. Toch is hij erg ambitieus. Niet alleen in de zin van het winnen van prijzen en het behalen van de Champions League, maar ook in de zin van het beter maken van jonge talenten. Met name de wisselwerking met Kasper Dolberg verloopt goed. “Kasper is een heel talentvolle speler, een echte spits. Het is sowieso leuk om terug in Nederland en bij Ajax te zijn. Maar het is extra leuk om met hem te werken. Kasper staat er voor mij wel symbool voor dat er heel veel uit dit team kan worden gehaald. Het belangrijkste is dat we nu gaan presteren en voor het kampioenschap gaan”, vertelt Huntelaar in een groot interview met De Telegraaf.

“Mijn ‘mentorrol’ vindt vooral plaats op het trainingsveld of in de wedstrijden als we bezig zijn en me iets opvalt. Het belangrijkste is dat Kasper op zijn eigen instinct speelt”, vervolgt hij. “Ik moet hem nog beter leren kennen. Maar het klopt dat hij heel rustig is en op het veld onbewogen is. Kasper stopt zijn energie in zaken die hij kan beïnvloeden. Zo ben ik zelf inderdaad ook wel een beetje. Dat onverstoorbare is een vereiste voor een goede spits. Je moet je focussen op datgene waar je goed in bent: dodelijk zijn, scoren. Praten kunnen we allemaal, maar je moet het laten zien.”

Naast het bereiken van de Champions League en prijzen winnen met Ajax, heeft Huntelaar ook voor zichzelf doelen gesteld. “Persoonlijk wil ik dit seizoen een goed aantal minuten maken, scoren en assists leveren. Plezier hebben en als dat nodig is: Kasper helpen. Dat gaat helemaal vanzelf.” Tot slot heeft hij ook advies voor de jonge spelers in de selectie, wat een transfer naar het buitenland betreft. “Dat moet iedereen voor zichzelf weten. Voor een jonge speler is het echter belangrijk dat je veel wedstrijden speelt op een zo hoog mogelijk niveau. Want daar leer je van. Ik was 25 toen ik naar het buitenland ging.”