Als het nieuwe seizoen in de zomer van 2019 van start gaat, is Klaas Jan Huntelaar bijna 36. Plakt hij er nog een jaartje aan vast? Het is nog niet zeker, maar wat wel zeker is: “Het moment dat mijn actieve carrière stopt, komt dichterbij”, aldus Huntelaar bij Ajax Inside.

De spits is zich er bewust van dat hij geen jaren meer zal voetballen: “Dus ik moet me voorbereiden op wat daarna komt.” Maar wat dat zal zijn, daar heeft hij nog geen idee van. Voor een liefhebber als Huntelaar lijkt het vanzelfsprekend dat hij iets in de voetballerij blijft doen: “Misschien, aan de ene kant trekt het me wel. Ik vind het leuk om ermee bezig te zijn, maar weet absoluut nog niet wat ik hierna ga doen.”

Voorlopig probeert hij nog te genieten van het bestaan als voetballer, ondanks dat hij de laatste weken minder aan spelen toekomt: “Als je ouder wordt, sta je er wat relaxter in. Ik heb genoeg wedstrijden gespeeld, aan het begin bijna alles. De laatste tijd wat minder, maar dat is de keuze van de trainer.”

Jubileum voor Huntelaar: 250e competitiedoelpunt