Klaas Jan Huntelaar is heel erg dicht bij zijn eerste kampioenschap met Ajax. De spits mag zich na zondag ‘officieus’ kampioen worden. “Dit mag niet meer mis gaan, nee. We willen de laatste wedstrijd goed afsluiten, omdat we gewoon ook op punten kampioen willen worden”, laat hij weten aan Veronica.

De klap van afgelopen woensdag tegen Tottenham Hotspur was hard. “Iedereen heeft dat voor zich zelf verwerkt. De emotie een plek gegeven en daarna hebben we ons gericht op de wedstrijd tegen FC Utrecht. We hebben gezegd tegen elkaar dat we kampioen moeten worden, omdat we anders dit seizoen niet de glans geven die het hoort te krijgen. Uiteindelijk hebben we dat nu, met de hulp van AZ, gedaan.”

Ondanks het feit dat Ajax de dubbel zo goed als binnen heeft, zit de uitschakeling in de halve finale van de Champions League nog wel diep bij Huntelaar. “Aan de ene kant ben ik blij dat we dit seizoen mooi kunnen afsluiten met de dubbel, maar aan de andere kant hadden we in de Champions League finale moeten staan. Die wedstrijd blijft nog wel een enorme domper.”

De Ligt: “Laten zien dat we mentaal een hele sterke ploeg zijn”