© Proshots

Klaas Jan Huntelaar verkeerd momenteel in een goede vorm. De spits zit lekker in zijn vel en is blij dat hij van waarde kan zijn voor Ajax, zo laat hij weten aan De Telegraaf. “Ik voel me goed, zit lekker in mijn vel en het resultaat tegen PEC Zwolle is prima. Heerlijk. Ik ben blij om bij Ajax te zijn en om van waarde te kunnen zijn voor het team.”

Tegen Zwolle startte Ajax met zowel Huntelaar als Dolberg in de aanval. Na een wervelend begin zakten de Amsterdammers daarna weer in. Volgens de 34-jarige aanvaller was dat bewust. “Je kunt niet negentig minuten lang druk zetten. Tenminste, het kan wel maar dan kom je ook een aantal keren te laat en wordt het écht gevaarlijk. Op een gegeven moment moet je een beetje slim kijken: wel snel druk zetten of niet?”

“Het verval was te groot, maar uiteindelijk pakten we het weer goed op”, vervolgt Huntelaar. “Ik denk dat we er minimaal nog twee of drie bij hadden kunnen schieten. Dat had toch even wat lekkerder gestaan dan 3-0. Maar eerlijk is eerlijk; PEC heeft ook zijn kansen gehad.”