© Proshots

Klaas-Jan Huntelaar was in de uitwedstrijd tegen Standard Luik weer belangrijk met een doelpunt. De spits kreeg de voorzet van Tadic precies op zijn hoofd. “Ik ging eigenlijk naar buiten toe, want anders kon ik niet bij de bal. Ik was er nog niet zo zeker van dat hij erin ging, maar uiteindelijk ging hij er gelukkig wel in”, aldus Huntelaar tegenover Fox Sports.

Terechte uitslag

Tot teleurstelling van Huntelaar stapte Ajax met een 2-2 uitslag van het veld, na met 0-2 voor te hebben gestaan. “Je probeert de 2-1 te verdedigen en dat lukt dan uiteindelijk niet. Dat is dan mentaal een klein tikje, maar uiteindelijk is twee goals uit en 2-2 gelijkspel geen slechte uitslag. Ik vond Luik ook zeker niet slecht spelen, dus misschien al met al een terechte uitslag voor vandaag.”

Verbetering

De ervaren spits was tevreden over hoe Ajax startte. “We scoorden en kwamen vrij snel op 2-0. Toen gingen we redelijk makkelijk en toen dachten we: wachten en uitlopen naar de derde. Maar je zag dat zij er de tweede helft weer goed uitkwamen. We hadden nog wel een paar counters, maar ik vond dat we de tweede helft wel te weinig deden. Dat moeten we de volgende keer beter doen, zeker die tweede helft.”

Vertrouwen

Huntelaar is de afgelopen wedstrijden in vorm met het scoren van goals. “Ik voel me super. Ondanks de hitte, want het was vandaag wel een zware wedstrijd. Maar fysiek geen problemen of krachten, dus ik ben wat dat betreft tevreden.” De Achterhoeker heeft tot slot voldoende vertrouwen in de thuiswedstrijd tegen Standard Luik. “Desalniettemin moet je het thuis af kunnen maken. Ik denk dat die uitslag genoeg moet zijn voor thuis, maar het was beter geweest als we 2-0 of 2-1 gewonnen hadden.”