Klaas Jan Huntelaar zag vanaf de bank hoe Ajax met zichzelf worstelde in de eerste helft. Na rust kwam de spits binnen de lijnen, maar hij kon niet voorkomen dat Ajax twee punten verspeelde. “We hadden van alles te weinig vandaag. Vooral te weinig wil om te winnen, alleen pas op het laatst toen we 0-1 achter stonden. Voor de rest was die wil er veel te weinig om te kunnen winnen. Je moet naar jezelf kijken en ik vind dat we te weinig hebben gedaan om te winnen en dan verdien je het ook niet”, laat hij weten aan FOX Sports.

“We waren niet zo fel en gretig als we moeten zijn. Eigenlijk paste we ons aan aan Heracles in plaats van er overheen te gaan. Dat misten we vandaag”, vervolgt Huntelaar, die begrip had voor zijn reserverol. “Het is uiteindelijk de trainer die bepaalt wat hij wilt gaan doen. Met het oog op komende dinsdag liet hij mij niet startten. Ik doe wat de trainer zegt en natuurlijk praat ik er ook wel met hem over.”

Het 1-1-gelijkspel is volgens de spits direct een goede wake-up call. “Uiteindelijk maak je nog wel de 1-1, maar zo voelt het eigenlijk niet. Het voelt als een verliespartij. Het is voor ons direct een hele goede wake-up call. Je moet gewoon alles geven, elke wedstrijd weer. Je kan niet onbestraft spelen zoals we vandaag hebben gedaan.”