© Proshots

Bij Ajax is er dit seizoen veel te doen om de spitspositie. Kasper Dolberg is de eerste keuze, maar Klaas Jan Huntelaar beter in vorm. De 34-jarige spits scoorde in de eerste vier wedstrijden van het seizoen drie keer. Dolberg staat al bijna 650 minuten droog. “Je moet je ding blijven doen, dezelfde energie en gretigheid in de wedstrijd gooien als altijd. Dan komen de momenten vanzelf. Je moet op het juiste moment toeslaan. Zo werkt het bij mij ook altijd”, adviseert Huntelaar Dolberg tegenover de NOS.

“We hebben het er weleens over. Je lost het alleen niet met heel veel praten op, je moet het gewoon doen. Het moment komt vanzelf. Dat moment kan zondag al komen”, vervolgt hij.

Een andere optie is dat beide spitsen worden opgesteld, zoals vorige week tegen PEC Zwolle het geval was. In welk systeem Ajax speelt maakt Huntelaar niet zo veel uit, als er maar goed gespeeld wordt. “Bij Schalke heb ik ook in allemaal verschillende systemen gespeeld. Het gaat erom hoe je als team die posities bespeelt. Het systeem is vooral een belangrijk punt als je stilstaat, daar zal je niet zo veel van merken als je eenmaal bezig bent. Dan zoek je de ruimtes en de goede vorm.”