© Proshots

Klaas-Jan Huntelaar had zijn terugkeer in de eredivisie wel anders voorgesteld. Op zijn verjaardag verloor hij met 2-1 van Heracles Almelo. “Je wilt winnen, dus het is duidelijk dat je dan niet blij bent”, zo zegt Huntelaar tegenover Fox Sports.

De spits kwam het laatste kwartier bij een 2-1 achterstand in de ploeg. “Ik kreeg de opdracht om te proberen om de winnende te maken. Of in ieder geval te zorgen dat er kansen kwamen en er wat ging gebeuren in de wedstrijd zodat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken.” Doordat er twee spitsen in het veld stonden, liepen veel Ajax-spelers in een trechter. “Natuurlijk probeer je in het midden een goede bezetting te hebben, omdat daar die bal moet komen om doelpunten te maken. Uiteindelijk moeten die andere jongens dan de zijkanten opvullen.”

Tot slot reageert Huntelaar op de transferperikelen bij Davidson Sánchez. De Colombiaan staat nadrukkelijk in de belangstelling bij Tottenham Hotspur en werd daardoor vanavond buiten de selectie gehouden. Volgens Huntelaar heeft de situatie geen invloed gehad op het resultaat. “Uiteindelijk is de wedstrijd leidend en probeer je je niet door andere dingen te laten afleiden”, aldus Huntelaar.