Klaas Jan Huntelaar kwam vorig seizoen meer in actie dan hij had verwacht. Dit kwam mede door de blessure van Kasper Dolberg. Tegen Sturm Graz startte hij wederom in de basis. Iets wat hem vorig seizoen werd verweten, is dat hij teveel kansen miste. En daar is de spits het volledig mee eens.

“Ik miste te veel kansen vorig seizoen. Een paar wedstrijden had ik achteraf misschien niet moeten spelen, omdat ik niet helemaal fris was na blessures. Ik stond er toen wel achter, maar dan mis je toch net een paar procenten. Voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen had ik een week niet getraind, maar op zondag maakte ik wel de winnende goal terwijl ik slecht speelde”, laat Huntelaar in gesprek met het Algemeen Dagblad weten.

“Nee, die gemiste kansen baren me niet per se zorgen”, vervolgt hij. “Dat wijt ik ook niet aan het feit dat ik ouder word. Ik wil het maximale eruit halen. Ik gebruik het vorige seizoen juist als motivatie. Zo gaat dat in een loopbaan. Dingen mislukken, dan moet je doorgaan totdat het wel lukt.”