Ajax heeft een ruime overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Amsterdammers wonnen met 3-0 door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar (2x) en Hakim Ziyech. Huntelaar zorgde met zijn doelpunten voor een mooie statistiek. De spits scoorde nu tegen alle Eredivisie-clubs waartegen hij ooit in actie kwam. Huntelaar was niet de enige spits in het elftal. De ploeg van Marcel Keizer startte zowel met Huntelaar als Dolberg in de basis.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd. Zwolle werd vroeg vastgezet op eigen helft en dit zorgde al in de zesde minuut voor het eerste doelpunt. David Neres stond aan de rechterkant gepositioneerd en nam een lange bal op hem geweldig met zijn linkervoet mee. De buitenspeler gaf vervolgens een lage voorzet op Huntelaar. De spits scoorde op zijn beurt prachtig door de bal achter zijn standbeen in de linkerhoek te werken. Oud-Ajacied en keeper Diederik Boer was kansloos. Het doelpunt zorgde bij Ajax voor extra energie. De ploeg won vrijwel elke tweede bal en kon zo op de helft van Zwolle blijven voetballen. Het regende kansen: Dolberg, De Ligt, Huntelaar en opnieuw Dolberg wisten echter niet het belangrijke tweede doelpunt te maken.

Na een klein halfuur raakte Ajax het initiatief kwijt. De ploeg van Marcel Keizer werd steeds slordiger in balbezit. De Zwollenaren konden de bal steeds makkelijker laten rondgaan en lieten Ajax achter de bal aan lopen. De grootste kans voor Zwolle kwam in de 31ste minuut toen Saymak in het strafschopgebied de bal kreeg aangespeeld. Aanvoerder Veltman voorkwam de gelijkmaker met een sliding. De laatste tien minuten van de eerste helft werd Ajax weer wat sterker, maar verder dan een geblokte voorzet van Younes kwam de ploeg niet.

Ook in het begin van de tweede helft bleef Ajax slordig voetballen. De Ajacieden konden elkaar maar moeizaam vinden, wat zorgde voor een hoop kunst en vliegwerk. Desalniettemin kreeg Ajax in de 52ste minuut een grote kans. Hakim Ziyech schoot de bal hard op doel, maar zijn schot werd knap uit de hoek gehaald door Boer. Keizer besloot na een uur een dubbele wissel te doen. Dolberg en Neres verlieten het veld, Frenkie de Jong en Kluivert kwamen binnen de lijnen. Ajax ging daardoor weer het vertrouwelijke 4-3-3 spelen.

Kluivert was bij één van zijn eerste acties direct belangrijk voor zijn ploeg. Hij werd in het strafschopgebied neergehaald en kreeg daardoor een penalty. Ziyech ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Lang hoefde de middenvelder niet te treuren. In de 70ste minuut mocht hij de bal na een fraaie aanval over rechts in het doel werken. De bevrijdende 2-0 zorgde voor iets meer rust in de Amsterdamse ploeg. Via Frenkie de Jong, die voor meer evenwicht op het middenveld zorgde, kon Ajax makkelijker een ploeggenoot vinden. De Amsterdammers kregen daardoor in het laatste deel van de wedstrijd het initiatief terug. Vlak voor tijd maakte Huntelaar nog de 3-0 na opnieuw een snelle aanval.