Klaas Jan Huntelaar is blij dat Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League heeft bereikt. De spits baalt er wel van dat de Amsterdammers in Kiev de wedstrijd niet winnend wisten af te sluiten, ondanks het grote overmacht en de hoeveelheid kansen. “Je wilt altijd een wedstrijd winnen, dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. Zij hebben bijna geen kansen gehad, maar wij wel een stuk of 6 hele goede kansen. Daar moet je er gewoon minimaal één van maken. Deze wedstrijd kostte veel kracht en daardoor zie je dat we toch wat onzuiver zijn in de passing en afronding. Uiteindelijk zijn we door en dat is het allerbelangrijkste”, laat de spits weten aan de NOS.

Hymne

Ajax gaat de Champions League in met een jonge ploeg, waarvan slechts vier spelers ooit eerder in de Champions League actief waren. “Ik denk dat heel veel jongens kippenvel krijgen van het horen van die hymne. Ik heb het al vaak gehoord, maar het blijft altijd wel mooi om te horen.”

 Verrassen

De talenten van Ajax kunnen zich nu gaan laten zien op het hoogste niveau, iets waar Huntelaar ook naar uit kijkt. “We hebben een jonge groep, dus er zijn weinig jongens die in de Champions League hebben gespeeld. Die krijgen nu een kans om het te laten zien op een fantastisch niveau. Het zullen soms moeilijke wedstrijden zijn, maar ik denk dat we ook nog wel kunnen gaan verrassen. Daar moeten we ons op gaan focussen.”

Ten Hag: “Dit zijn de momenten waarvoor je het doet”