Klaas Jan Huntelaar is trots op de ‘eerste stunt’ van Ajax dit seizoen. Ajax bereikte door de 2-0-zege op AEK Athene de volgende ronde in de UEFA Champions League. “Dit is zeker bijzonder, zeker als je ziet hoe lang het al geleden is. De vorige keer dat het Ajax lukte kwam ik in de winterstop. Dat is wel een tijdje geleden”, laat hij weten aan Veronica.

Bijzonder

De spits geniet er van om met dit team te spelen en beseft dat deze prestatie bijzonder is. “Het grappige is dat als je in het team zit het niet zo bijzonder lijkt, maar juist daaraan zie je hoe bijzonder het is. Daar probeer je wel van te genieten, maar je moet ook focussen op de volgende wedstrijd. We wachten de loting af en dan zien we het wel.”

Eerste stunt

Ajax gaat nu overwinteren in de Champions League, maar volgens Huntelaar is dit pas het begin en zit er nog meer in deze ploeg. “Je wilt altijd meer. Wedstrijden winnen. Dit is de eerste stunt. Vooraf waren we misschien de derde club en dan wordt er niet per se van je verwacht dat je door gaat. We zijn terecht door en hebben goed gespeeld. En misschien zit er nog wel meer in. Als je eerste wordt krijg je normaal gesproken een iets gunstigere loting. Dit is de eerste stap.”

Ajax bereikt volgende ronde UCL na zege in Athene