© Proshots

Klaas-Jan Huntelaar is niet blij hoe zijn ploeg zondagavond tegen PSV aantrad. De spits kijkt desondanks positief richting de rest van het seizoen. “Nu moeten we er weer voor zorgen dat wij de koppen bij elkaar steken en er de volgende wedstrijd weer staan”, zo zegt hij tegenover Fox Sports.

Wilskracht PSV

Huntelaar zag PSV vooral op wilskracht de wedstrijd naar zich toetrekken. “Ik denk dat ze op duelkracht en doorzetten de goals maken. Als je de eerste ziet, die eigenlijk door drie benen gaat. De tweede was denk ik buitenspel, dat hij een beetje in de weg loopt, maar de scheids zag het anders. Bij de derde ook: een bal die hij schiet krijgt hij voor zich. Op wilskracht schiet hij hem nog voor en maakt Lozano hem af. Drie keer eigenlijk op wilskracht.”

Collectieve nederlaag

Ajax zag er in de verdediging een aantal keer niet goed uit, maar Huntelaar vindt het verlies niet alleen de schuld van de achterhoede. “Ik denk als hele team. Ik kan het niet op bepaalde jongens schuiven. Ik denk dat iedereen die verantwoordelijkheid moet dragen. Aan het begin ziet het er af en toe leuk uit, maar effectiviteit is bij de tegenstander hoger en dat bleek.”

Mentale tik

De ervaren spits werd in de rust gewisseld voor Kasper Dolberg. “We stonden 3-0 achter, dus dan moeten we wat anders. De trainer maakt daarin keuzes.” De wissel had niets te maken met zijn hamstringblessure. “Nee, want ik was net op tijd fit.” De nederlaag komt bij Ajax hard aan. “Natuurlijk is dat een tik. Je wilt in deze wedstrijd gewoon een goed resultaat halen. Dat hebben we niet gedaan.”